Beste bezoeker
Liriolamp is tijdelijk gesloten !

Vanaf 17 juli tot medio augustus combineren wij de vakantiesluiting met een bedrijfsverhuizing.

Reeds lopende bestellingen worden uiteraard nog gewoon netjes afgehandeld.

Lirio by Philips - Een bewuste keuze voor duurzaamheid

Met uw aankoop van een Lirio by Philips lamp kiest u voor een product van een fabrikant dat in haar bedrijfsvoering en productontwikkeling rekening houdt met de zogenaamde REACH wetgevingskader van de Europese Unie. R (registration) E (Evaluation) A (Authorisation) en R ( Restriction of chemical substances) oftewel REACH is een doelstelling geformuleerd en geeffectueerd op 1 juni 2007, om een verdere verbetering van de EU-wetgeving te bewerkstelligen omtrent het gebruik van chemische stoffen in onder andere consumentenproducten en om de volksgezondheid en veiligheid te optimaliseren en het milieu te beschermen.

 

Het is tijd voor u om over te schakelen op Groen!

De laatste jaren zijn met name energie efficientie (schaarste en compatibiliteit) en het mileu (klimaatverandering) belangrijke onderwerpen geweest op de politieke agenda. Het resultaat is een strengere wetgeving op het gebied van energie efficientie, met een grote invloed op verlichting en lampen in het algemeen. Een van de belangrijkste wetgevende stukken zijn de richtlijnen voor energieverbruikende producten (EuP Directive) zoals verlichtingsarmaturen. Lirio by Philips heeft al haar bedrijfsprocessen ten minste aangepast aan de eisen geformuleerd in deze wetgeving. 

 

Doelstelling en minimumeisen EuP

De doelstelling van deze Richtlijn is minimumeisen te formuleren voor de energie-efficiëntie. Dit betekent het uit de markt nemen van producten die niet aan deze eisen kunnen voldoen en het ontwikkelen van alternatieve producten die dat wèl doen. Ter ondersteuning van de eisen aan energie-efficiëntie moet de verlichtingsbranche veel gedetailleerdere informatie verstrekken over de energie-efficiëntie van producten.

 

Uitfaseren gloeilamp en Ecodesign

De Richtlijn voor Energieverbruikende Producten omvat twee maatregelen die betrekking hebben op consumentenverlichting:

 
De belangrijkste maatregel is beter bekend als het uitfaseren van gloeilampen. Dit betreft het onmiddellijk uit de markt nemen van alle niet heldere gloeilampen, het geleidelijk uit de markt nemen van heldere gloeilampen en het beperken van het energieverbruik van alle halogeen-, CFLi- (compacte fluorescentielampen met geïntegreerd VSA of energiezuinige lampen) en LED-lichtbronnen (van kracht m.i.v. september 2009).
 
De andere maatregel betreft het concept van Ecodesign. Dit betekent dat voor alle fluorescentielampen met extern VSA (dus TL en CFL) wettelijke minimumgrenzen worden gesteld aan rendementsniveau (lumen/watt), levensduur, kleurweergave enz. (van kracht m.i.v. 13 april 2010).